RE: Dreamweaver Questions - URGENT

Subject: RE: Dreamweaver Questions - URGENT
From: "Jessica N. Lange" <jlange -at- oee -dot- com>
To: "TechWR-L" <TECHWR-L -at- lists -dot- raycomm -dot- com>
Date: Mon, 14 Feb 2000 15:30:14 -0500

1. Can't help with this one.

2. I believe this may have to do with how DW handles what it calls sites. DW
knows when a file (selected for a link) is not under a site root. For
example, I just clicked the "link" folder, navigated to a folder not in the
site. In the URL space it says "file:///C|WINDOWS/DESKTOP/ and Relative To
is listed as Document. As soon as I move to a folder inside my definded DW
site & select a file, it is listed properly (e.g., "folder/file.htm").

I did have a problem for a while where DW was throwing in an extra "/"
before every file name. This was because Relative To was set to Site Root.
(I'm not sure when you'd use Site Root.)

So, may I suggest checking your site structure--make sure all files are in
folders underneath the designated root folder--, and checking those two
items on the Select File (for linking) window. You *can* change the path in
the URL field, but of course you would have to be careful that the file is
actually *in* the path you've specified.

By the way, I haven't used templates, but I use the Library items a lot and
like them immensely. I have found, however, that the links in the library
items break if I move or copy a file (which includes a Library item) using
Windows Explorer. If I use Save or Save As in DW, all the links are
automatically adjusted so they work.

Sylvia, if you have access to a newsgroup reader, the Macromedia-sponsored
newsgroup for Dreamweaver is excellent--it is monitored by DW tech support
people (I believe) and others are also very helpful.

----------------------------------------------------
Jessica N. Lange mailto:jlange -at- oee -dot- com
Technical Communicator, Ohio Electronic Engravers, Inc.


> -----Original Message-----
> From: bounce-techwr-l-9558 -at- lists -dot- raycomm -dot- com
> [mailto:bounce-techwr-l-9558 -at- lists -dot- raycomm -dot- com]On Behalf Of Sylvia
Braunstein
>
> 1. I would really how to set up a test area so that people in the US
> and in Europe can view website (with a password)?
>
> 2. On the left side of my website, I have a series of links that are
> the same for approximately 80 pages of our website. If I have to add a
> product to this list of links, I have to add a link on 80 pages, which
> is ridiculous. I thus decided I would use templates. I set up a template
> with the left side and the top of the page (buttons - graphics) set as a
> non-editable area, making sure that that all the links are working
> properly.
> Once I open a "new file from template", all I do is pasting the text and
> links in the editable area. Sometimes, it works fine. Most of the time
> the links get messed up (this includes everything: graphics, links,
> etc.). I noticed that Dreamweaver adds in the path of the links the
> following: File:\\ instead of following the regular path. I suppose
> this is why everything gets messed up. ANY ideas???? Is this a
> configuration problem??? Is there something wrong with using
> templates??? HELPPPP
> Thanks,
> Sylvia
>





Previous by Author: OT: question on copyright & distribution of information
Next by Author: RE: Procedures: when do users stop using them?
Previous by Thread: Dreamweaver Questions - URGENT
Next by Thread: Re: Dreamweaver Questions - URGENT


What this post helpful? Share it with friends and colleagues:

Sponsored Ads


Sponsored Ads